Foto's gemaakt door mijn ouders en zussen.


Mto Wa Mbu, wat Swahili is voor 'rivier van muggen', is een dorp in de buurt van Lake Manyara en Ngorongoro. Ze hebben hier ontzettend veel (verschillende) bananenbomen, waarvan de bananen op verschillende manieren worden bereid (gebakken, gekookt, et cetera) en de bladeren worden gebruikt, onder andere als verpakkingsmateriaal. 


Er heerst veel armoede in Tanzania en als je daar dan rond rijdt als 'rijke toerist' (want dat ben je daar, ook al ben je dat in Nederland niet) en er kinderen naar de auto komen rennen om te vragen om een pen, dan realiseer je je nog eens extra hoe oneerlijk de welvaart is verdeeld in de wereld. Ook is het gek om te bedenken dat wij daar op safari gaan en leeuwen, luipaarden en olifanten zien; terwijl de meeste lokale mensen hun eigen wildlife nooit zullen zien. Dit is iets wat gelukkig steeds meer in de aandacht komt en door middel van community-based conservation wordt de lokale bevolking steeds meer betrokken bij natuurbehoud en wildlife conservation. 


Er zijn natuurlijk ook mooie kanten: mensen zijn meer in contact met elkaar en met de natuur, men is over het algemeen minder zelfzuchtig dan in het Westen en de kleurenrijkheid en vrolijkheid waarmee je wordt omringd is aanstekelijk. 


Naast Mto Wa Mbu hebben wij ook een bezoek gebracht aan een traditioneel Masai dorp. Hier hebben wij geleerd over hun manier van leven, bijzondere tradities en hebben wij met ze gesprongen en gedanst. Een bijzonder bezoek!


 


Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.