Foto's gemaakt door mijn ouders en zussen.


2014, het jaar van mijn eerste verre reis. En het blijft een van de meest bijzondere bestemmingen waar ik ben geweest . Tanzania, het land van de glooiende Serengeti, de grote wildebeest migratie, de indrukwekkende Kilimanjaro en de kleurrijke Masai. 

 

Met deze foto's wil ik de pracht laten zien van enkele Tanzaniaanse natuurgebieden: Lake Manyara, Ndutu, Ngorongoro krater en de Serengeti. Deze gebieden worden bevolkt door ontzettend veel dieren: leeuw, olifant, buffel, giraf, nijlpaard, zebra, krokodil, luipaard, cheetah, bavianen, guenons, impala's, dik-diks, gieren, pelikanen, flamingo's, en ga zo maar door. En niet te vergeten de wildebeesten. 

 

De wildebeest migratie is een natuurlijk spektakel. Rond juli maken grote kuddes gnoes, op de voet gevolgd door zebra's, de oversteek door de Mara rivier en wij hebben als echte geluksvogels dit meerdere keren kunnen aanschouwen! 

 

Andere bijzondere taferelen die we hebben meegemaakt: een brullende leeuw naast onze tent, een nachtelijk bezoek van olifanten aan ons kamp, een leeuwenpaar 'op huwelijksreis', een smakelijk diner voor gieren en andere aaseters en een mislukte poging van een adelaar om mijn lunch uit mijn handen te grissen. Verder hebben we volop genoten van alle bijzondere planten, dieren, Afrikaanse zonsondergangen, wandelsafari's, overnachtingen in wildkampen en andere bijzondere plekken (met de liefste hond: Moon), het geluid van honderden gnoes en de kennis van onze gids Severin. 

 

Een vakantie om nooit te vergeten.

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.